Een passie voor muziek brengt mensen bij elkaar!

Maak kennis met Ilianos X Batatuké 

Alles is begonnen met het project “Wereldmuziek binnen handbereik” met leerlingen van groep zeven en acht op de Borgmanschool in Groningen.

Junior Martir was op zoek naar nieuwe moderne elektronische geluiden/samples die bij drum en percussiemuziek passen. Hij zocht hiervoor contact met zijn oud-leerling Julian Sembiring, die een aantal jaren van hem drumles kreeg op de drum- en percussieschool Ritmo di Mundo. Dit was de eerste stap om vanuit passie voor muziek te gaan samenwerken. 

 

Julian volgde de studie Muziek & Sounddesign aan het Noorderpoort College KTM in Groningen. Daarnaast was Julian al actief met het draaien en het produceren van zijn eigen nummers onder de naam Ilianos. 

Junior Martir is naast drumleraar ook oprichter van de band Batatuké. Batatuké is een geweldige bruisende, Braziliaanse percussieband voor openingen van (muziek) festivals, nieuwe bedrijven, maar ook voor bedrijfsuitjes en privé workshops/gelegenheden. Hierin zag Julian een hele mooie kans tot samenwerking voor zijn eindexamenproject. De formatie Ilianos X Batatuké werd een feit!

Ilianos X Batatuké biedt een live performance/muzikale waarbij elektronische dancemuziek wordt versterkt door een Braziliaanse percussieband. Er worden vooral eigen nummers gespeeld, maar daarnaast worden er ook samples gebruikt uit bestaande nummers met een eigen twist. De muziek is een mix van muziekgenres uit verschillende landen. Hierbij moet gedacht worden aan de tropische en Caribische sounds, met jungle invloeden, dierengeluiden en elektronische beats versterkt door prachtige Braziliaanse drum ritmes. De formatie bestaat uit vijf bandleden en een dj. Naast het muzikale gedeelte kunnen er Braziliaanse danseressen bijgeboekt worden en een mc (hypemaker, die het publiek op zweept met zijn stem). Tijdens het optreden is het ook mogelijk om er een mooie lichtshow bij te hebben en special effecten zoals: co2 en confetti-kanonnen die er een totaal feest van maken.

Net als bij het koken van een speciaal gerecht, waarbij verschillende elementen toegevoegd worden om tot een bepaalde smaaksensatie te komen, is Ilianos X Batatuké voortdurend bezig om de act te perfectioneren.  

De passie voor muziek wordt gedeeld met het publiek, waarbij een geweldige muzikale ervaring wordt beleefd. 

Maak van het leven een feest, dat gevoel deelt Ilianos X Batatuké graag met het publiek!